Persbericht: HCS versterkt positie arbodienstverlening en sociale zekerheid

Persbericht: HCS versterkt positie arbodienstverlening en sociale zekerheid

HCS versterkt positie arbodienstverlening en sociale zekerheid
Zicht verbreedt dienstverlening met intermediaire labels

HCS versterkt haar positie op het gebied van arbodienstverlening en sociale zekerheid. Hiervoor neemt het full-service dienstverlener Qare Nederland over. De intermediaire labels van Qare, Incomfort Assuradeuren en Flexcom4, worden overgenomen door Zicht. Fred Toussaint, directeur HCS: “Met de overname voorzien we in de groeiende behoefte aan innovatieve diensten en oplossingen op het gebied van risk en casemanagement voor verzuim en arbeidsongeschiktheid. Deze versterking geeft een uitstekende basis om de dienstverlening van HCS aan werkgevers, verzekeraars en intermediairs verder uit te bouwen.”

“Opnieuw ben ik verheugd dat we zoveel betrokken expertise bij HCS kunnen verwelkomen. Als onafhankelijk dienstverlener blijft onze hoofdtaak dat we de duurzame inzetbaarheid van werknemers en het financieel rendement voor werkgevers willen verbeteren. Met de integratie van Qare verstevigt HCS haar positie in het aanbieden van integrale duurzame inzetbaarheidsoplossingen voor werkgevers en intermediairs”, aldus Toussaint. Met de overname van Qare neemt HCS een stevige positie in een consoliderende markt. Strengere wet- en regelgeving vragen meer aandacht en het vinden van geschikte specialisten zoals bedrijfsartsen en arbeidsdeskundigen wordt belangrijker.

De intermediaire labels Incomfort assuradeuren en Flexcom4 van Qare worden overgenomen door Zicht, risico- en verzekeringsadviseurs. Lia Polano-Wijgers, algemeen directeur Zicht: “Met de komst van deze labels verbreden wij de dienstverlening aan onze klanten en verdiepen wij ons specialisme inkomensverzekeringen. Dit past naadloos in de ambitie van Zicht om onze zakelijke klanten diepgaand te adviseren over de volle breedte van hun risico’s. Bovendien geeft deze overname een versnelling aan de wens van Zicht om het volmachtbedrijf uit te breiden met inkomensverzekeringen. Incomfort zal hiervoor autonoom opereren binnen Zicht”

Qare is opgericht in 2011 en is met circa 200 medewerkers een full-service partner voor arbodienstverlening, casemanagement, re-integratie en duurzame inzetbaarheid. Het bedrijf is uitgegroeid tot een kwaliteitsspeler in de markt van re-integratie- en arbodienstverlening dankzij een klantgerichte en persoonlijke aanpak.

Jasper Coppes namens Qare: “De afgelopen jaren hebben wij samen met onze medewerkers en samenwerkingspartners een fantastische groei doorgemaakt. De unieke visie van Qare waarin de mens altijd centraal staat heeft gezorgd voor mooie samenwerkingen met verschillende toonaangevende organisaties. Wij zijn ervan overtuigd dat, in een sterk consoliderende markt, een samenvoeging met HCS / Zicht gaat zorgen voor een krachtige en duurzame positie in de markt van arbodienstverlening en sociale zekerheid die goed is voor alle betrokkenen. En in het bijzonder voor onze klanten, partners en medewerkers. Dit samengaan geeft kleur aan de wederzijdse ambitie voor de langere termijn met ontzettend veel kansen en mogelijkheden”.

Voor meer informatie/niet voor publicatie

Voor meer informatie over HCS kunt u contact opnemen met media@hcs.services of bellen met Bas Kuik, 06-20893966.
Voor meer informatie over Zicht, kunt u contact opnemen met Liesbeth van Zeeland, 06-51360152

Over HCS

HCS is dé dienstverlener voor werkend Nederland, met diensten op het gebied van duurzame inzetbaarheid, verzuim, sociale zekerheid en opleiding & detachering. Met circa 250 medewerkers biedt HCS professionele en persoonlijke ondersteuning aan werkgevers, werknemers, adviseurs en verzekeraars. Met onze diensten helpen we werkgevers aan meer rendement en maken we werknemers productiever en beter inzetbaar. Zo zorgt HCS om de stap vooruit te kunnen blijven zetten, nu en in de toekomst. HCS is onderdeel van NN Group N.V., een internationale verzekeraar en vermogensbeheerder met een beursnotering aan Euronext Amsterdam. www.hcs.services

Over Zicht

Zicht, risico- en verzekeringsadviseurs is een assurantiekantoor met meer dan 400 medewerkers en vestigingen in heel Nederland. Met meer dan 100 jaar ervaring op zak adviseert het bedrijf zakelijke en particuliere klanten.